Șoferii români trebuie să știe acest semn de circulație: Așa te asiguri că ai o vacanță frumoasă
Codul Rutier deține o mulțime de semne de circulație, unul folosite mai des în circulație, șoferii întâlnindu-se mai des cu ele, iar unele care nu prea se întâlnesc în trafic.
În plus, indicatoarele diferă de la o țară la alta, a informat romaniatv.net.
Așadar, traficul din Germania este reglementat de peste 500 de semne rutiere diferite. Cu toate acestea, șoferii se întâlnesc în mod constant cu simboluri a căror semnificație n-o știu. Așadar, unul dintre semne care nu prea este cunoscut în rândul conducătorilor auto este semnul punct roșu, care poate fi găsit în principal pe indicatoarele de pe drumurile de țară și autostrăzile aglomerate.
Acesta este un indicator special, care într-un cadru negru pe fundal alb, prezintă o săgeată neagră în centru și un punct roșu deasupra acesteia.În general, în trafic când întâlnim semne rutiere cu cadru negru și fundal alb trebuie să știm că este vorba de avertismente, iar prezența unei săgeți indică direcția de urmat. Culoarea roșie este asociată cu interdicțiile, așa că semnul indică faptul că șoferii nu trebuie să continue pe drumul drept, ci să respecte direcția indicată de săgeată.
De asemenea, acest tip de indicator este cel mai des întâlnit pe drumurile din Germania care au indicatoare cu săgeți și pe semnele de direcție de pe autostrăzi sau alte drumuri principale. Totodată, semnul informează șoferii că urmează un ocol pe care trebuie să îl facă pentru a evita o zonă în care traficul este congestionat.
Aceasta permite conducătorilor auto să ajungă cât mai repede posibil la următoarea ieșire de pe autostradă în direcția de destinație, evitând astfel porțiunile de drum cu blocaje frecvente.
Punctul de amendă
Încălcarea prevederilor Codului Rutier se sancționează. Există 5 clase de sancțiuni cu puncte de amendă în Codul Rutier, ultima fiind exclusiv pentru persoanele juridice:
Clasa I: 2-3 puncte de amendă, respectiv 290 de Lei – 435 lei
Clasa a II-a: 4-5 puncte de amendă, respectiv 580 de Lei – 725 lei
Clasa a III-a: 6-8 puncte de amendă, respectiv 870 de Lei – 1.160 lei
Clasa a IV-a: 9-20 de puncte de amendă, respectiv 1.305 lei – 2.900 lei
Clasa a V-a (pentru persoane juridice): 21-100 de puncte de amendă, respectiv 3.045 Lei – 14.500 lei
Punctul de amendă este în continuare plafonat, nu a fost majorat odată cu salariul minim brut pe economie, la 145 de lei.